Tájékoztató a 2020/2021- es tanévre 1. osztályba történő beiratkozásról

Tekintettel a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre, az általános iskolai beiratkozás folyamata a 2020/2021. tanítási évre vonatkozóan az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata alapján történik.

Jelen tájékoztató a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozással kapcsolatos szülői/ törvényes képviselői feladatokat tartalmazza.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy amennyiben a szülő/ törvényes képviselő gyermekét a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába szeretné beíratni, akkor az intézmény felé csak a szándék megerősítése szükséges, ebben az esetben a beiratkozás automatikusan megtörténik. Amennyiben másik intézményt választanak, akkor kell benyújtani jelentkezési kérelmet a kiválasztott iskolába.

A veszélyhelyzetre való tekintettel kérjük, hogy a gyermekek általános iskolai beíratása lehetőség szerint online módon kerüljön intézésre a KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületén keresztül, amely a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap elérhetőségen található. 

A beiratkozás szakaszai:

A beiratkozás két szakaszban történik:

Felhívjuk a figyelmet, hogy a Kaposvári Tankerületi Központ által fenntartott iskolák esetében a második szakaszban van lehetőség a beiratkozás folyamatának ügyintézésére.

Bővebben...

Kijárási korlátozás

Tisztelt Kutasi Polgárok!

Kérem, hogy ezen rendelet szerint-mely józan, higgadt gondolkodással és cselekedetekkel könnyedén betartható-próbáljuk mindennapjainkat megszervezni a következő 2 hétben.

A Kormány 71/2020. (III. 27.) Korm. rendelete a kijárási korlátozásról

Bővebben...

Receptírás!

Tisztelt Páciensek!

Tájékoztatjuk a háziorvosi körzethez tartozó betegeket, hogy a rendszeresen szedett gyógyszerek felíratása az alábbi rendben történik. Gyógyszer igényüket ne személyesen a rendelőben, hanem telefonon jelezzék, vagy a rendelő bejáratánál elhelyezett postaládába írásos formában dobják be. A papíralapú igénylésnél tüntessék fel, illetve a telefonon közöljék nevüket, születési dátumukat, TAJ számukat, a rendszeresen szedett gyógyszerek neveit. A gyógyszerek kiváltására papír alapú vény nélkül a gyógyszertárban  nevük,  születési dátumuk, TAJ kártyájuk bemutatása után van lehetőség. Kérjük betegeinket, hogy saját egészségük védelme érdekében kerüljék a rendelő várótermének használatát.

Dr. Csönde Sándor háziorvos
1. számú háziorvosi körzet
Telefon: 70/636-37-09

Dr. Bálint Sándor
2. számú háziorvosi körzet
Telefon: 30/769-04-52

Ebzárlat 2020

Somogy megye területén a rókák tavaszi, veszettség elleni orális immunizálására kerül sor. Erre való tekintettel elrendelték Somogy megyében 2020. április 07-27. között az ebzárlatot és legeltetési tilalmat.

Bővebben...

 mfp

 

Nyertes pályázatok

infoblokk kedv final CMYK ERFA

 

projekttabla1

 

 


Copyright © 2017. All Rights Reserved.